CB Prat

-

Canal de comunicació oficial del Club Bàsquet Prat

El Prat supera amb un estel·lar Blanch al Menorca per 72-78 en un final propi de Hitchcock.

Publicada a les 18:02

El CB Prat que presentava les baixes de Parrado, Kraag, Maronka i Helmanis va superar a Maó al Menorca per 72-78 en un final d’infart. Marc Blanch va ser decisiu amb el seu partidàs i clau en el moment calent, quan els locals havien redreçat el marcador (69-68) als compassos finals del matx.

El partit va començar amb una bona posta en escena de Quim Salvans, ex del Menorca que amb 6 punts consecutius assolia la responsabilitat atacant potablava. El partit era vibrant i el públic assistent gaudia de l’espectacle que de moment es repartia per ambdós equips. Gerbert Martí (5 punts) i Adrià Domènech (6 punts) prenien el relleu i finalment es tancava el parcial amb 2 llançaments des el 4,60 de Marc Blanch que ens donaven una mínima avantatge de 20-22.

El segon quart va començar fred per ambdós conjunts que durant dos minuts no van veure cistella, ho faria finalment Vinicius i respondria Jimenez, 22-24. Continuaria Menorca a les fosques de cara a la cistella potablava mentre que els del Baix van anar anotant un rere l’altre fins a 5 jugadors diferents (Creus, Domenech, Sesé, Vinicius i Blanch) que van posar un 0-10, per marxar 22-34 a l’equador del parcial. Els del Delta campaven ara per damunt de la desena de diferencia i va debutar el jove junior de la Penya Miguel Malik Allen, que amés va anotar 2 punts. Finalment vam prendre el camí als vestidors amb un esperançador 30-45. Adrià Domènech i Marc Blanch amb 5 punts millors anotadors.

Si els seguidors menorquins pensaven que ja ho havien vist tot de Marc Blanch, ex jugador també del Menorca, no pas era així, Marc va fer un tercer quart per emmarcar, els seus 13 punts ho diuen tot. Va sortir com una fletxa i en un tres i no res, el lluminós assenyalava 34-57, un +23 que no tenia un altre artífex que Sir Marc Blanch que en 4′ havia anotat 2 triples i dues cistelles més. Evidentment Pagés pararia el partit i ordenaria una estreta vigilància sobre el badaloní, tot i així Kitus Blanch finalitzaria el parcial amb 13 punts com hem avançat i el Prat dominava 48-62 al començar el quart de la veritat.

Hestia Menorca però no havia dit la seva darrera paraula i malgrat l’absència de Urko Otegui al començament del tercer quart per dos antiesportives, va començar a utilitzar la seva arma favorita i a cops de triples van anar reduint distàncies. Els de Dani Miret es defensaven com podien però la cinquena de Joan Creus també va afectar una mica els plans, malgrat Marzo però va dirigir amb autoritat els seus. Mica a mica els illencs s’anaven apropant i a poc menys de 2′ finalment van tornar a dominar el lluminós 69-68 després de moltíssims minuts. Carles Marzo anotaria a 1′ una cistella providencial per posar el 69-70. Després de l’error local seria Marc Blanch qui visitaria els 4,60 a 18″ i pam 69-72, com tampoc li tremolaria el pols a Marc Sesé des la mateixa distancia 69-74 a 10″. El partit semblava inacabable i encara anotarien els locals un triple 72-74 a 8″. Però encara donaria temps per arrodonir la sensacional actuació de Marc Blanch amb 2 tirs lliures més i recuperació in extremis i cistella final sobre la botzina per el 72-78 definitiu. Els dos Marcs millors anotadors Blanch am 6 punts i Sesé amb 5.

Hestia Menorca 72. Jiménez (5), Timoner, Otegui (8), Moreno (10), De Assis (2), Dijkstra, Hernandez (2), Guebert (16), Corbacho (12), Mendez, Diatta (17).

CB Prat 78. Martí (7), Salvans (8), Sesé (8), Creus (4), Domènech (11), Allen (2), Cabrera, Vinicius (7), Marzo (5), Blanch (26).

MVP de l’equip. En un estat de forma increïble Marc Blanch va tornar a mostrar la seva millor versió i va tornar a ser el MVP de l’equip amb 25 crèdits de valoració. Marc ens va regalar 26 punts amb una sèrie de 5/10 al llançament de dos, 3/5 al triple i 7/7 al tir lliure, amés d’agafar 3 rebots, recuperar 3 pilotes i rebre 3 faltes.