CB Prat

-

Canal de comunicació oficial del Club Bàsquet Prat

cropped-cb_prat_logo_principal.png
Coneix el nostre club

Coneix el CB Prat

Som Potablava

El Club Bàsquet Prat és un club esportiu del Prat de Llobregat, localitat del Baix Llobregat, a la província de Barcelona. La seva seu està al Complex Esportiu Municipal Estruch. Allà es troba el pavelló Joan Busquets, on els diferents equips de l’entitat defensen els colors blanc i blaus.

História del Club Bàsquet Prat
Club cb prat
Historia del club

L’estiu de 1951, amb el nom de Club Baloncesto Prat, neix el nostre club, com a escissió de la secció de bàsquet de la JAPF Prat (Joventut Associació de Pares de Família Prat).

La temporada 1953-54 l’equip s’estrena a primera categoria catalana. Algunes campanyes després, el 1962, assoleix l’ascens a segona divisió estatal.

El 1984 crea el primer equip femení de la ciutat.

L’equip potablava utilitza la pista de bàsquet Fondo d’en Peixo en els seus partits com a local. El 1988, es trasllada al Complex Esportiu Municipal Estruch, on actualment està la seu del club. En aquest complex es troba el Pavelló Joan Busquets que porta el nom de qui fou primer entrenador del club.

A partir de 1992 el club es fa càrrec de l’Escola Municipal de Bàsquet. I el 1995 es fusiona amb la secció de bàsquet de l’Associació Esportiva Prat, que uns anys abans havia absorbit un altre de les entitats històriques de la localitat, el Club Terlenka.

A la temporada 1997-98 el primer equip masculí aconsegueix l’ascens a segona divisió estatal i el club inicia la seva escalada esportiva. La temporada següent puja a la Lliga EBA, on obté grans èxits. La temporada 2005-06, se signa un acord de vinculació amb el Joventut de Badalona, es proclamà campió absolut de la Lliga EBA i pujà a la lliga LEB Plata, on disputarà 8 temporades fins a aconseguir l’ascens a la segona divisió espanyola, la Lliga LEB Or.

La temporada 2017-18 el primer equip masculí sorprèn tot el país amb una temporada històrica que li val per arribar fins a les semifinals del play-off d’ascens de l’ACB.

La temporada 2021-22 el primer equip femení realitza una gran temporada que li dona l’ascens a Copa Catalunya, primera categoria del bàsquet català.

Actualment, el primer equip masculí disputa la lliga LEB Plata i el primer equip femení la lliga Super Copa Femenina.

Qui és qui al CB Prat?

President
Arseni Conde
Sots president primer
Luis Antonio Rueda
Sots president segon
Alfred Serra
Tresorer
Joan Centelles
Secretari
Xavi Pascual
Cap de Premsa
Angel Garcia
Vocal de l'Àrea de Comunicació
Amanda Laporte
Vocal de l'Àrea de Socis
Fernando Milián
Vocal segon de l'Àrea de Socis
Josep Maria Roig
Vocal d'Equips Femenins
Jose Carlos Gutierrez
Vocal segona d'Equips Femenins
Verónica Moya
Vocal d'Equips Masculins
Ángel Luís Estévez​
Vocal segon d'Equips Masculins
Armand Dimas
Vocal de l'Àrea de Material
Carles Deixens
Vocal segon de l'Àrea de Material
Josep Pugés
El CB Prat també sou vosaltres
JUGADORS I JUGADORES FEDERATS A LA FCBQ
0
TÉCNICS I MONITORS TITULATS​
0
SOCIS I SÒCIES
0
NENS I NENES A L'ESCOLA DE BÀSQUET
0