CB Prat

-

Canal de comunicació oficial del Club Bàsquet Prat

cropped-cb_prat_logo_principal.png
Coneix el nostre club

Coneix el CB Prat

Som Potablava

El Club Bàsquet Prat, defensa amb la samarreta blanc i blava, colors de la nostra ciutat, el Prat de Llobregat, localitat del Baix Llobregat, on trobem el pavelló Joan Busquets, seu de l’equip i instal·lació municipal que s’inclou dins del Complex Esportiu Municipal Estruch.

História del Club Bàsquet Prat
Club cb prat
Historia del club

L’estiu de 1951, sota el nom de Club Baloncesto Prat, neix el nostre club, com a escissió de la secció de bàsquet de la JAPF Prat (Joventut Associació de Pares de Família Prat).

La temporada 1953-54 l’equip s’estrena amb la participació a primera categoria catalana i després d’algunes campanyes, finalment el 1962 assoleix l’ascens a segona divisió estatal.

El 1984 crea el primer equip femení de la ciutat.

L’equip potablava utilitza la pista de bàsquet Fondo d’en Peixo pels seus partits com a local fins que, a 1988, es trasllada al pavelló poliesportiu Estruch, actualment, sota el nom del primer entrenador del club, Pavelló Joan Busquets encara és sent la seu del club.

A partir de 1992, any que es feu càrrec de l’Escola Municipal de Bàsquet, aixó fa que el CB Prat creixi com entitat, fent que tres anys després, en 1995, es fusioni amb la secció de bàsquet de l’Associació Esportiva Prat, que uns anys abans havia absorbit un altre de les entitats històriques de la localitat, el Club Terlenka.

A la temporada 1997-98, amb l’ascens a segona divisió estatal, el club inicia la seva escalada esportiva, la temporada següent puja a la Lliga EBA, on, als següents anys, recollirà grans èxits, però serà a la 2005-06, que amb la vinculació al Joventut de Badalona, es proclamà campió absolut de la Lliga EBA i pujà a la lliga LEB Plata, on disputarà 8 temporades fins a aconseguir ascendir a la segona divisió espanyola, la Lliga LEB Or.

L’any 2017/18 sorprèn a tot el país realitzant una temporada històrica que li val per arribar fins a les semifinals del play-off d’ascens de l’ACB.

Després d’una campanya històrica del primer equip femení a la temporada 2021-22, aquest es guanya l’ascens a Copa Catalunya, primera categoria del bàsquet català.

Actualment, el primer equip masculí disputa la lliga LEB Plata i el primer equip femení la lliga Super Copa Femenina.

Qui es qui al cb Prat?

President
Arseni Conde
Sots President
Julio González
secretari
Xavi Pascual
Tresorer
Joan Centelles
Vocal, Area de Imatge i Promoció
Àngel Garcia
Vocal, Área logística
Carlos Deixens
El CB Prat també sou vosaltres
0
JUGADORS FEDERATS A LA FCBQ
0
TÉCNICS I MONITORS TITULATS​
0
sócis
0
Nens/es a l'escola de bàsquet