CB Prat

-

Canal de comunicació oficial del Club Bàsquet Prat

El Prat sap patir a Torrelavega i pren avantatge 58-61 abans del definitiu xoc al JB que valdrà el bitllet d’Or.

Publicada a les 11:22

Ningú va dir que seria fàcil i Cantabria va tornar a ser una difícil plaça per els visitants. La proposta física dels locals va tenir una resposta semblant per els del Delta que si bé avui tindrien que canviar el propi estil, no ho faria gens malament i després de 40′ de patiment, van aconseguir una victòria per 58-61 que podria valdre el seu pes en Or.

Començaria el partit amb l’estudi de ambdós equips del rival i molta feina tindrien tots dos, quan varen estar fins a 3′ sense anotar. Nervis, indecisions i molta pressió defensiva d’una final va propiciar les errades d’uns i altres. Seria Estela qui posaria el 2-0 inicial però tot seguit contestava Kriss Helmanis amb un triple per posar el 2-3. Tornarien a avançar-se els locals amb un 7-5, però contestarien primer Arnau Parrado amb una poderosa esmaixada i Sir Marc Blanch amb un altre llançament des els 6,75 per posar el 7-10. Ja no deixarien la iniciativa els del Baix fins entrat el darrer quart, encara que aquesta no fos massa contundent. Andres Feliz engegaria el motor i posaria la direcció i els punts (7 punts) i tot i que el seu triple posava el 11-15, un llançament final de Palazuelos deixava el ajustat 14-15 per tancar el primer acte.

El segon parcial va començar amb un dibuix diferent i els potablava van intentar fer el joc que els caracteritza, viu alegre i efectiu i tot el contrari que en el quart anterior en 2′ 30″ ja havien fet un parcial de 2-9, el triple de Carles Marzo i un parell de bones accions de Adrià Domènech la segona amb una gran esmaixada va obligar a David Mangas a parar el partit quan el lluminós assenyalava un 16-24. Caminaria la resta del parcial amb tranquil·litat amb aquesta avantatge que arribaria al +10 (22-32) després d’un triple de Kriss Helmanis i que finalment es plasmaria al descans amb un còmode 29-37 després d’un altre triple d’Arnau Parrado. Molt repartits els punts que van estar encapçalats per Andres Feliz i Adrià Domènech amb 4 punts.

Tornaria Cantabria a portar el partit al desitjat to físic i poc a poc es reduirien les diferencies que ara es mantindrien entorn als +5. Andres Felíz continuava mantenint la sisena marxa i si be el partit deixava a banda la espectacularitat guanyava en intensitat i emoció. Finalment marxaríem al mini descans amb un 45-50 i amb Marc Sesé i Andrés Feliz com millors atacants.

El quart de la veritat tornaria a la seva activitat estrella, l’emoció i es que en un tres i no res i un parcial inicial de 7-0, els càntabres van tornar a comandar el lluminós 52-50 cosa que no ho feia des el inici del partit. Era el moment de Cantabria però també era el moment de la serenitat i maduresa d’un CB Prat que va saber aguantar i respondre amb un altre parcial de 2-9 per posar de nou el 54-59. Estarien Felíz, Domènech, Parrado i Kriss Helmanis amb el seu tercer triple, els artífexs de la treballada remuntada que finalment consumaria la victòria per 58-61. Andres Feliz de nou amb 4 punts millor atacant.

Si, uns guarismes no propis d’aquest alegre CB Prat, però que si demostren que a pujat un esglaó més i que també es capaç de patir i endur-se el partit més físic de la temporada.

Ja sabem que la renda no es ni molt menys definitiva i que haurem de tornar a patir, però ningú va dir que això fos fàcil i per descomptat entre tots junts ho hem d’aconseguir. Vine a recolzar l’equip en el ara si definitiu encontre, que es jugarà al JB proper dissabte. Entre tots ho aconseguirem.

Grupo Alega Cantabria 58. Cizmic (10), Contreras, Ugochukwu (4), Palazuelos (6), Cabral (5), Perry (9), Menendez (3), Granado (13), Toledo (6), Sierra (2).

CB Prat 61. Kraag, Martí (3), Salvans, Maronka, Helmanis (9), Sesé (7), Parrado (10), Domènech (6), Feliz (19), Marzo (3), Blanch (4).

MVP del partit. Va tornar el dominicà a lluir a Torrelavega i es va tornar a penjar el guardó de MVP del partit amb 19 crèdits de valoració. Andrés Felíz va estar també el màxim anotador amb 19 punts. Els números del dominicà van estar: 7/11 al llançament de dos, 1/6 al triple i 2/3 al tir lliure, amés d’agafar 4 rebots, donar 4 assistències, recuperar 2 pilotes i rebre 4 faltes.