CB Prat

-

Canal de comunicació oficial del Club Bàsquet Prat

El Prat torna a donar la cara però topa amb la experiència del Bilbao al darrer quart. Prat 66 – Bilbao 73.

Publicada a les 22:02

En el partit de les «recuperacions», encara hi han tres baixes més que importants (Blanch, Bieshaar i Zagars), Dani Miret va dissenyar un partit més que seriós davant un potent Retabet Bilbao seriós candidat a l’ascens a la ACB. Reapareixien Wesley Sena i Pol Bassas i debutava Mussa Dama, lo qual no deixava de ser un incentiu positiu per el conjunt potablava. El partit va tenir els tres primer quarts amb molts vaivens però sempre les diferencies se eixugaven tant per un com l’altre, però al quart de la veritat, la major experiència i serenitat dels de Alex Mumbru va fer que Bilbao tornés a deixar al Prat sense la desitjada segona victòria.

El CB Prat va saltar al primer quart amb la defensa com màxima prioritat i després ja veuríem com presentaríem l’atac, i no li va sortir gens malament a l’equip del Baix que pràcticament va tenir la iniciativa al marcador encara que aquesta fos molt minsa. A l’arribar al mini descans el resultat era de 17-14 i amb fins a 7 jugadors potablava anotant, sent Rubin de Celis el millor amb 4 punts.

Un segon quart de nou en modus defensiu va fer que el partit continues amb una gran igualtat. «Els homes de negre» van voler distanciar-se abans de marxar als vestidors però un triple final marca de la casa de Gerbert Martí va tornar a igualar el lluminós que es va segellar amb un igualat 29-30. Joel Parra i el capi Gerbert Marti amb 5 punts millors anotadors.

A la represa Bilbao va donar un pas endavant en atac i aviat va agafar les primeres diferencies que se aproximaven a la perillosa desena (34-43), Dani Miret va parar el partit i va reordenar un Prat que semblava enfonsar-se. Kristaps Gluditis va anotar una elegant penetració i Gerbert Marti i Pep Busquets dos enormes triples que tornaven a restablir la situació (42-43). La resta del parcial, igualtat absoluta de nou per arribar al final amb un altre igualat 47-49. Gerbert Martí amb 6 punts (2 triples) millor anotador.

Va sortir de nou més seré Bilbao al darrer parcial i se va instal·lar a prop de la maleïda desena (55-63) a l’equador del mateix, Prat però, no va donar mai el partit per perdut i de la ma de Dídac Cuevas i sobretot Kristaps Gluditis ho van intentar. Però la experiència i veterania dels bascos va impedir que els del Delta retallessin ja les diferencies per sota dels 6 punts. Finalment el resultat final (66-73) no li valia al CB Prat per sumar una nova victòria. Kristaps Gluditis amb 7 punts millor atacant.

Cal assenyalar que malgrat les baixes de Bieshaar i Blanch, (Zagars fora de combat) se va tornar a veure un equip combatiu i competitiu i que les incorporacions esmentades anteriorment van tornar a donar un plus de alegria que semblava haver perdut l’equip potablava.

CB Prat 66. Martí (14), Ortega (4), Bassas (5), Busquets (8), Gluditis (14), Rubin de Celis (4), Parra (5), Dama (2), Cuevas (5), Sena (5).

Retabet Bilbao Basket 73. Matulionis (10), Brown (9), Schreiner (8), Cruz (7), Larsen (11),Salgado (10), Martínez, Huertas (5), Lammers (6), Demetrio (7).

MVP de l’equip. Va estar de nou Kristaps Gluditis el jugador més valorat de l’equip amb 16 crèdits. Gluditis va anotar 14 punts amb una sèrie de 3/6 al llançament de dos, 2/7 al triple i 2/4 al tir lliure, amés d’agafar 5 rebots, donar 3 assistències, recuperar 1 pilota i rebre 5 faltes.