CB Prat

-

Canal de comunicació oficial del Club Bàsquet Prat

El joc coral d’un CB Prat li porta a aconseguir la 3a (79-78) front un enorme Oviedo.

Publicada a les 13:50

El públic potablava que no va despertar fins el darrer quart, va tornar a gaudir amb un equip que malgrat sumar efectius a la infermeria (Gerbert Marti) va posar una actitud global envejable que finalment va tenir la recompensa de la tercera victòria front un Oviedo que mai va donar el braç a tòrcer i que va tenir la darrera possessió per endur-se el partit. Finalment el 79-78 acosta més als potablava al seu objectiu de la temporada.

Un partit que va tenir al primer quart amb les variacions més notables al lluminós. Començaria el CB Prat amb un 4-0 amb cistelles interiors però que contestaria Oviedo amb un espectacular parcial de 4-20 que portaria als asturians a un 8-20 a menys de 2’ per acabar el parcial. Dani Miret va parar el partit i als 1’ 48” que restaven el nois de Miret van ressorgir amb convidats poc habituals per alguns i no tant per aquells que treballen diàriament amb ells. Didac Cuevas va començar la remuntada amb un triple llunyà, va pressionar en defensa i va recuperar pilotes, Manel Signes li va seguir amb la mateixa línia i va anotar també des els 6,75 i per acabar el parcial de 12-0 potablava, el debutant Jonathan Jeanne va empatar el partit (20-20) amb un altre triple quant tot just sonava la botzina. Pep Ortega i Dídac Cuevas amb 4 punts millors anotadors.

Al segon quart va regnar la igualtat, el CB Prat havia aconseguit entrar al partit i no volia marxar d’ell, de fet es van veure jugades que van engrescar al públic amb un Jonathan Jeanne entregat tot i no haver entrenat amb l’equip més que una hora al llarg del mati. Va intimidar en defensa per la seva alçada i envergadura i va jugar per damunt de la cistella, cosa que agrada als amants del bàsquet i sobretot als petits. El Prat continuaria amb el joc d’equip i Marc Blanch anotaria el triple que li col·locava amb 4387 punts com el 4art màxim anotador de la LEB Oro. Manel Signes i Pep Busquets continuarien fluids en atac i sobris en defensa. El junior de la Penya Adrià Domenech debutava a la competició i com anècdota, tant sols Pol Bassas encara no havia anotat. S’arribaria al descans amb la màxima diferencia potablava 49-42 després d’una gran cistella de Rubin de Celis. Manel Signes amb 6 punts millor atacant pratenc.

El pas pels vestidors va portar una major atenció pels del Baix Llobregat en defensa i el partit es va parar en vistositat. Els de Dani Miret mantenien les diferencies mercès a un veterà com Marc Blanch i un deixeble de luxe que ja sembla veterà com Pep Busquets. A poc més de 2 minuts per arribar a la fi del quart el resultat es mantenia amb franquícia pels del Delta (61-53) però l’ofici de Llorente en aquest tram final, va deixar el lluminós molt igualat 61-60 i tot per decidir al darrer parcial. Els 6 punts de Marc Blanch el convertien en el millor atacant potablava.

Una vegada més el quart de la veritat estaria decisiu, com ja hem dit moltes vegades el CB Prat va seguir lluitant de debò, va tornar a remar i remar, les igualades al marcador es produïen constantment, fins a en 6 ocasions l’electrònic les va registrar i en els moments decisius vam descobrir la presencia de Joel Parra amb la seva fortalesa i aquell que dèiem abans del descans que no havia anotat, ho va fer quan més ho necessitàvem, Pol Bassas va estar determinant quan ens havíem encallat perillosament amb un 67-72 amb un triple espectacular per acostar-nos de nou i decisiu quan a 1’ per el final, tornava a disparar en posició acrobàtica des més enllà dels 6,75 posant el 79-76. Jaktas escorçaria la avantatge 79-78 i el marcador ja no es mouria encara que durant els 33” finals va passar de tot amb possessions errades per ambdues parts. Pol Bassas amb 6 punts millor atacant

CB Prat 79. Signes (9), Ortega (6), Bassas (6), Busquets (11), Jeanne (9), Rubin de Celis (4), Cuevas (6), Parra (9), Domenech, Sena (8), Blanch (11).

Liberbank Oviedo 78. Van Zegeren (6), Perez (6), Arteaga (16), Jaktas (22), Geks (7), Rosa (7), Meana (3), Bouzan, Llorente (11).

MVP de l’equip. Un escuder de luxe anomenat Manel Signes va estar ahir el MVP de l’equip amb 14 crèdits de valoració. Tant sols va jugar 12’ però en va tenir prou per aconseguir per primer cop aquest guardó. Va anotar 9 punts amb una sèrie de 3/3 al llançament de dos, 1/1 al triple, amés d’agafar 5 rebots, donar 1 assistència i rebre 2 faltes.