.
          Club Basquet Prat [Noticies ]

Petita història de Àlex Ros "Piru" després de 27 bonics anys

 

L'Àlex que va néixer el 8/5/83 a Barcelona va començar a jugar a bàsquet molt aviat compaginant com molt nens i nenes, els estudis amb l'esport. Estaria el SESE el seu primer equip i poc a poc un nen molt assenyat, va anar arxivant al seu cervell les millors lliçons dels seus entrenadors. Ja de petit despuntava clarament i a Mini va ser seleccionat per la Selecció de Barcelona.

 
Petita història de Àlex Ros
Als seus inicis amb el SESE Alex Ros i Roger Portella
 

Va ser aquesta una fantàstica època: rialles plors, i molts moments inoblidables i per damunt de tot un constant aprenentatge que va fer que el Barça es fixés en ell i l'incorporés la temporada 2000/01. Estaria a categoria júnior de segon any y de nou una nova aventura. Escenari diferent, companys diferents, però com sempre molta il·lusió i ganes sobretot de continuar aprenent.

 
Tres jugadors del CB Prat al top ten dels rànkings LEB Oro.
A l'equip júnior del F.C. Barcelona
 

A la temporada següent 2001/02 faria el salt a la categoria sènior i tant sols va trigar un any més en ser campió de España (2002/03) amb el Barça B de EBA. Aquí va coincidir amb jugadors com Victor Sada, Nacho Martín, Juanjo Triguero, Ramon Espuña, Remon Van de Hare, Marc Silva i els també ex-potablava Dani del Castillo i César Bravo.

Tres anys al FC Barcelona, noves experiències i moltíssims amics més, però de nou les maletes, ara per marxar més lluny, aquesta vegada cap a la aventura de la LEB2, concretament a Valls, temporada 2003/04. A la ciutat dels xiquets i dels calçots, Alex Ros "Piru" tornava al més alt del podi, el CB Valls quedava campió i aconseguia l'ascens a la LEB.

La temporada 2004/05, Piru continuaria una campanya més amb el CB Valls de LEB, segona categoria del bàsquet estatal. Àlex seguiria gaudint d'aquest meravellós esport i per suposat acumulant experiència, amics i sobretot deixant bones sensacions a tots aquells que han tingut la sort de compartir vestidor amb ell.

El bo de l'Alex es va instal·lar a la LEB i va completar la següent temporada amb el CB L'Hospitalet on va coincidir entre d'altres amb Jovacho, Puyada i l'ex-potablava Jose Coego i la posterior 2006/07 amb el CB Tarragona on estava Josep M. Guzman i Berni Alvarez.

Finalment el 2007/08 va haver de carregar les maletes més de lo necessari doncs aquest cop, la aventura es traslladava fora de Catalunya, concretament a Ourense. Alex jugaria ara a la LEB Plata a la "Ciudad de las Termas". Allà exhibiria el seu excel·lent bàsquet durant dues campanyes. El seu nom lluiria entre els millors recuperadors de la categoria, 3er el primer any i 2on el segon, així com un gran encert del els 4,80, qualitats que encara manté a la "Chistera". Aprendria per descomptat noves formes de veure el mon de la cistella, cal dir que lluny de la nostra Catalunya la filosofia dels equips es si mes no, diferent i per descomptat, com persona ben assenyada, tot axó ho anava sumant al seu bagul dels records i bagatge personal.

 
Tres jugadors del CB Prat al top ten dels rànkings LEB Oro.
Típica entrada del gran 8 en un Ourense vs Paléncia
 

Al seu periple fora de Catalunya va continuar a la temporada 2008/09 canviant Galicia per Castella. Va estar Fundacion Adepal Alcazar qui va contractar el seus serveis i de nou l'Àlex s'havia d'adaptar a noves costums. Ciudad Real va gaudir per tant del seu joc: fi, seriós, efectiu i sobretot generós i sacrificat. De ell sempre han dit, que Àlex Ros es un d'aquells jugadors que tot entrenador vol tenir al seu equip. Allà va coincidir entre d'altres amb Dewin Wright, Xavi Ventura, Chema Marcos i el ex-potablava Marc Rubio.

 
Tres jugadors del CB Prat al top ten dels rànkings LEB Oro.
Piru defensant el colors del Fundacion Adepal Alcazar
 

La temporada 2009/10 aterra a Andorra també de LEB Plata reclamat per Joan Peñarroya i coincideix amb Néstor Zamora i Andreu Matalí entre d'altres, evidentment sumant i sumant amics.

 
Tres jugadors del CB Prat al top ten dels rànkings LEB Oro.
A Andorra mostrant l'estil inconfusible del 8 català
 
 

I va acabar es seu periple lluny de terres catalanes la temporada 2011/12 a Extremadura, concretament a Plasencia on va tenir de nou com company a Néstor Zamora.

La temporada 2012/13 aterra al CB Prat. Com ja sabeu els potablava estan vinculats amb la Penya i Carles Duran i la junta directiva donen llum verda al seu fitxatge. Estem segurs que la seva experiència aportarà un plus de qualitat i sobretot serà una peça important per ajudar als joves juvenils de la Penya que treuen el cap en un equip sènior de un nivell força important. Així serà i els Joonas Caven, Guillem Vives, Alex Suarez, Ferran Bassas i Alex Barrera prendran notes del mestre per anar agafant experiència de cara a les seves futures fites. Alex Ros sempre generós no te cap problema a l'hora de posar la seva experiència a l'abast de les joves promeses. Aquella temporada el CB Prat seria segon per darrera de Oviedo. Als play-offs i en format diferent al que mai s'havia fet fins el moment (2 partits) el Prat cauria front Castelló a la primera eliminatòria, però Alex Ros recorda perfectament aquell segon partit al J.B. després de perdre a la Plana per 25 punts i de l'infartant partit al J.B. en el que es va vèncer per 23 i es va estar apunt d'aconseguir la remontada.

 
Tres jugadors del CB Prat al top ten dels rànkings LEB Oro.
Partit de tornada play-off davant el Castelló
 

Alex Ros renovaria la 2013/14 i seguiria a les ordres de Carles Duran, ara compartiria vestidor amb Joonas Cevén, Alberto Abalde, Jose Nogués i Zoran Nikolic entre altres. El CB Prat van tornar a assolir la segona posició de la taula per darrera de Fuenlabrada i aquest any aconseguiria l'ascens amb unes eliminatòries també inoblidables tant per el Piru com per tota la parròquia potablava. Primer es va superar Zornotza, després una maratoniana semifinal amb el Cáceres (5 partits) i finalment a Palma en la final per la via ràpida (3-0). Alex Ros continuava gaudint del mon de la cistella i de nou pujava a la LEB Or.

 
Tres jugadors del CB Prat al top ten dels rànkings LEB Oro.
A Palma consumant l’ascens a LEB OR.
 

També cal esmentar un altre moment històric, va estar concretament a Fuenlabrada quan el CB Prat aixecava el trofeu de campió de Copa, amb un altre final esplèndida del 8 potablava. Piru seria el millor pratenc amb 21 crèdits després de regalar ni mes ni menys que 7 assistències i recuperar 5 pilotes.

 
Tres jugadors del CB Prat al top ten dels rànkings LEB Oro.
Celebració a Fuenlabrada de la consecució de la Copa LEB Plata
 

Alex Ros tornava de nou a la segona màxima categoria del bàsquet estatal. Agustí Julbe es feia càrrec de l’equip la temporada 2014/15 i comptava amb ell. L'equip variaria molt poc al que va ascendir i tant sols tornava a la disciplina pratenca Gerbert Martí que l'any anterior havia marxat Andorra i Zoran Nikolic, sent baixes Sey i Joonas Cavén. Aquesta temporada es va patir massa i finalment el Prat quedaria en última posició, però de nou Alex Ros figuraria en el top ten en l'apartat de pilotes recuperades amb 41 recuperació en 27 partits.

 
Tres jugadors del CB Prat al top ten dels rànkings LEB Oro.
Alex Ros intentant recuperar una nova pilota
 

La temporada 2015/16 davant la escassa participació de equips, la FEB convida al CB Prat a continuar a la LEB Or i per tant Ros que segueix amb els potablava seguirà un any més en aquesta gran competició. Alex Ros "Piru" ho farà amés com capità després de la marxa de Roger Vilanova. Piru continuarà amb la missió d'ajudar als nous joves de La Penya però amés tindrà l'ajut de dos grans jugadors com son: Coego i Forcada. Aquesta temporada, el capi Ros i els seus donen un pas endavant i aconsegueixen mantenir la categoria encara que fos a la darrera jornada del campionat. Un cop més Alex Ros apareix al top ten en l'apartat de pilotes recuperades amb 50 recuperacions en 30 partits i amés puja al podi (3er classificat) en l'apartat del tirs lliures amb un encert del 87,1%.

 
Tres jugadors del CB Prat al top ten dels rànkings LEB Oro.
Alex Ros al tir lliure
 

L'any del comiat. Temporada 2016/17. El capi Piru Ros participa de la millor temporada de tota la història del Club Bàsquet Prat. Amb la majoria dels jugadors de la campanya anterior i amb les incorporacions de Sesé, Moix i el contrastat Pep Ortega, el CB Prat capitanejat un cop més per l'incombustible Alex Ros, aconsegueix la permanència a falta de dues jornades per acabar el campionat. Realment sensacional i encara més, si tenim en compte que el CB Prat a aconseguit ni més ni menys que 12 victòries i moltes de elles de autèntic mèrit. Per altre banda, l'equip del Piru Ros es fa també amb la Lliga Catalana LEB per segon any consecutiu. Així doncs una temporada plena d'alegries.

 
Tres jugadors del CB Prat al top ten dels rànkings LEB Oro.
 

Just al final d'aquesta gran campanya i després de una difícil però meditada decisió, Alex Ros decideix penjar les botes. El mon del bàsquet i per suposat la família potablava te trobarà a faltar. Alex Ros no ha estat un jugador explosiu o espectacular, però el que es més important, Alex Ros ha estat sempre un jugador modèlic i exemplar, un jugador entregat, generós i sacrificat i de ben segur, que el tresor més gran que se'n du a banda de grans partits i enormes victòries serà una carpeta plena d'amics, que sempre tindran una paraula de carinyo per a tu. Un cop més gràcies per tot!!!.

 
06/05/17
Página Oficial del Club Basquet Prat V.3_